Ondersteuning softwareontwikkeling

Om VUM te kunnen gebruiken, moet de software van bemiddelaars aan kunnen sluiten op de uitwisselvoorziening. Om softwareontwikkelaars hierbij te helpen, is een set ondersteunende middelen ontwikkeld.  

Koppelvlakafspraken

Voor het versturen en ontvangen van die vragen is een koppelvlakverbinding nodig binnen de systemen van de bemiddelaars. De software voor deze verbinding wordt niet geleverd door VUM, maar wordt ontwikkeld door de softwarepakketleveranciers van de bemiddelaars. Deze verbinding moet voldoen aan een set koppelvlakafspraken. De koppelvlakspecificatie geeft inzicht in de werking van het koppelvlak en maakt het mogelijk om aan te sluiten op de uitwisselingsvoorziening. Een belangrijk onderdeel is de API beschrijving, die nodig is voor technisch specialisten om vanuit de diverse systemen van verschillende partijen aan te sluiten op VUM.

Bekijk op Gitlab de laatste versie van de koppelvlakafspraken.

Testomgeving

Op dit moment wordt er vanuit het programma VUM gewerkt aan een testomgeving voor softwareontwikkelaars. Houd onze website in de gaten om op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen. 

VUM-aansluitkit

Om de koppeling met VUM zo eenvoudig mogelijk te maken, heeft het programma VUM een  VUM-aansluitkit gemaakt. Deze bevat de VUM-gegevensstandaarden voor profielen en vacatures, de koppelvlakspecificaties en informatie over de context en werking van VUM.