Bemiddeling

VUM brengt de werkzoekende en werkgever dichter bij elkaar. Met VUM kan een bemiddelaar de juiste werkzoekende snel, goed en duurzaam koppelen aan de juiste vacature. VUM is er voor alle bemiddelaars: gemeenten, UWV, sociaal ontwikkelbedrijven en, nadat de wet daarop is aangepast, re-integratiebureaus en uitzendbureaus.

Wat doet VUM voor bemiddelaars?

VUM maakt de gegevens van werkzoekenden en vacaturegegevens (van de deelnemers aan VUM) op een gestandaardiseerde manier zichtbaar voor andere deelnemers. Zo krijgen bemiddelaars gecontroleerd en veilig toegang tot elkaars gegevens. Hierdoor hebben bemiddelaars meer zicht op potentiële vacatures en werkzoekenden, waardoor zij gericht contact kunnen leggen met andere bemiddelaars. VUM zoekt namelijk over regio- en organisatiegrenzen heen naar een geschikte functie of werkzoekende.

Werkzoekenden worden makkelijker zichtbaar voor (bemiddelaars van) werkgevers. En vacatures worden makkelijker zichtbaar voor de bemiddelaars van de werkzoekenden. Zo hoeft een bemiddelaar minder telefoontjes te plegen met andere bemiddelaars en kunnen potentiële matches sneller worden gevonden. Uiteindelijk blijft er voor de bemiddelaars meer tijd over voor persoonlijke aandacht voor de werkzoekende en werkgever en het daadwerkelijk vinden van een goede match.

Hoe werkt VUM voor bemiddelaars?

Om VUM te gebruiken, is het belangrijk dat je gegevens over werkzoekenden en vacatures eenduidig vastlegt. Denk hierbij aan opleiding, ervaring, vaardigheden en interesses, maar ook locaties van wonen en werken. Er zijn diverse leveranciers die hulpmiddelen bieden voor het vastleggen en matchen van deze gegevens, dit zijn de VUM TechPartners.

Voor op de korte termijn heeft VUM een eenvoudig gebruikersportaal om gegevens aan te bieden en te zoeken. Werk je al in een systeem van een van de TechPartners? Dan kun je dit blijven doen. Deze TechPartner kan het mogelijk maken om op VUM aan te sluiten en zorgt ervoor dat je optimaal geholpen wordt bij het vastleggen van de juiste gegevens.

Op het moment dat je via de oplossing van een TechPartner of het gebruikersportaal een vraag stelt, zorgt VUM dat die vraag door alle aangesloten partijen wordt beantwoord. Als bemiddelaar krijg je dan een selectie van gepseudonimiseerde gegevens. Voor een geschikte kandidaat of vacature kun je vervolgens meer details opvragen, om zo te bepalen of dit de start is van een match.

Heb je vragen? Bekijk onze pagina met veelgestelde vragen.