Pilots

Op termijn kunnen gemeenten en UWV in heel Nederland aansluiten op de uitwisselingsvoorziening van VUM. Om dat zo soepel mogelijk te laten verlopen, is het belangrijk dat we eerst samen met verschillende pilotpartijen de techniek en de standaarden in pilots in verschillende koploopregio’s in Nederland beproeven. Welke voorbereidingen zijn bijvoorbeeld nodig om aan te sluiten? Waar lopen de pilotdeelnemers tegenaan? Welke impact heeft VUM op de bedrijfsvoering en processen? Zo zorgen we voor betere gegevensstandaarden, een goed werkende infrastructuur en een wettelijk kader dat past als een handschoen. 

Vier pilots

In 2021 is het ontwerp van VUM afgerond en zijn de voorbereidingen voor de pilots van start gegaan, waarin medio 2022 wordt onderzocht hoe VUM in de praktijk werkt. Hiermee krijgen we scherp wat goed gaat en wat nog kan worden verbeterd, om vervolgens te zorgen dat alle publieke bemiddelingsorganisaties kunnen gaan aansluiten op VUM. 

De pilots kennen een vaste fasering met (kritieke) activiteiten met een bepaalde tijdsduur. In deze zijn wij afhankelijk van de agenda van de pilotdeelnemers. Uit de ervaringen tot dusver geven we deze indicatie qua tijd af.

  • Richten
  • Inrichten
  • Realisatie
  • Livegang
Metrokaart