Werkzoekendeprofiel v1.4

Het werkzoekendeprofiel is onderdeel van de VUM gegevensstandaard. Hierbij gaat het om een set uniforme gegevens die gebruikt kunnen worden om werkzoekenden te zoeken en vindbaar te maken voor potentiële werkgevers door heel Nederland en over regio’s heen, zowel voor de publieke als de private sector. Op die manier kan dit profiel gebruikt worden om werkzoekenden te matchen aan vacatures.

Het werkzoekendeprofiel is tot stand gekomen na uitgebreid onderzoek naar de benodigde standaarden en gegevens bij matchen door werkbemiddelaars in 2019/2020 in Nederland. Het weerspiegelt de meest gebruikte, meest gangbare en meest succesvolle gegevens die een werkzoekende kan gebruiken om zo snel mogelijk gevonden te worden door werkbemiddelaars.

Om discriminatie, uitsluiting en misbruik van persoonlijke gegevens te voorkomen, bestaat het uniforme werkzoekendeprofiel uit een anoniem gedeelte en niet-anoniem gedeelte, dat alleen naam, email en telefoonnummer bevat.

De documenten in dit zip-bestand beschrijven de VUM gegevens-standaard voor vacatures. In dit zip-bestand vind je de volgende documenten:

  • Diagram Werkzoekende profiel v1.4.pdf
  • Entiteiten en attributen werkzoekende profiel v1.4.xlsx
  • VUM-werkzoekende profiel v1.4.docx

De toelichting op de standaard wordt gegeven in het Word-document. De datadefinities en formats van de te gebruiken gegevens worden beschreven in het Excelbestand. De betreffende grafische datamodellen zijn te zien in het diagram.