Vacaturestandaard v1.4

De uniforme vacaturestandaard is onderdeel van de VUM gegevensstandaard. Deze kan gebruikt worden door werkgevers om hun vacatures via de VUM voorziening beschikbaar te stellen voor alle werkzoekenden en werkbemiddelaars door heel Nederland en over regio’s heen, zowel voor de publieke als de private sector. De standaard helpt werkgevers, omdat hij duidelijk maakt welke informatie aanbevolen wordt om in een vacature op te nemen om zoveel mogelijk potentiële kandidaten te vinden. Behalve gebruikelijke harde eisen zoals diploma’s en werkervaring, kan deze vacaturestandaard ook skills zoals competenties en vaardigheden beschrijven. Hierdoor kunnen ook personen zonder diploma’s of formele werkervaring aan vacatures gekoppeld worden. En zijn er meer matches mogelijk, ook op basis van vaardigheden.

Daarbij horen ook afspraken over bijvoorbeeld het gebruik van de gegevens, samenwerking, beveiliging en privacy. Dankzij de gegevensstandaard en de afspraken ontstaat uniformiteit, waardoor alle partijen soepel kunnen samenwerken.

De documenten in dit zip-bestand beschrijven de VUM gegevens-standaard voor vacatures. In dit zip-bestand vind je de volgende documenten:

  • Diagram Adres werkgever v1.4.pdf
  • Diagram Vacature standaard v1.4.pdf
  • Entiteiten en attributen vacature standaard v1.4.xlsx
  • VUM-vacature standaard v1.4.docx

De toelichting op de standaard wordt gegeven in het word-document. De datadefinities en formats van de te gebruiken gegevens worden beschreven in het Excelbestand. De betreffende grafische datamodellen zijn te zien in de diagrammen.