Applicatiebeheer

VUM wordt een van de applicatiekoppelingen die applicatiebeheerders bij arbeidsbemiddelaars onder hun hoede hebben. 

Eén centrale uitwisselvoorziening

In het programma VUM wordt gewerkt aan één centrale uitwisselvoorziening, waarop alle bemiddelaars (zoals gemeenten, UWV, uitzendbureaus) aansluiten. Deze uitwisselvoorziening wordt het vaste koppelpunt tussen de verschillende systemen. De bemiddelaars zelf blijven met hun eigen systeem werken, maar de uitwisselvoorziening maakt het mogelijk om tussen die systemen gegevens uit te wisselen. 

Aansluiting

Praktisch gezien betekent de aansluiting op VUM dat applicatiebeheerders via de IT-leverancier van hun eigen organisatie aangeven dat zij VUM willen gaan gebruiken. VUM is in feite een extra koppeling, dus een extra applicatie om te beheren. Voorafgaand aan de livegang van VUM, moet de applicatiebeheerder zorgen voor de juiste certificaten en authenticatiemiddelen. 

Onderhoud

Vervolgens zorgen applicatiebeheerders ervoor dat VUM goed werkt voor de eindgebruiker (de bemiddelaar). Als gebruikers problemen hebben, komen zij daarmee eerst naar de applicatiebeheerder toe. Die bepaalt of het probleem intern opgelost kan worden, of dat daarvoor de hulp van de IT-leverancier of functioneel beheerder moet worden ingeschakeld. 

De gegevens waarmee de deelnemer aansluit op de VUM-uitwisselvoorziening worden door de applicatiebeheerder zelf onderhouden. Hiervoor is een apart beheerscherm waar de applicatiebeheerder de gegevens specifiek voor de eigen organisatie kan beheren. 

Vragen?

Neem voor meer informatie met betrekking tot VUM contact op met het programma VUM via programma-vum@ictu.nl